Houthandel Lemmens Eikenderweg 1
6305 BL Schin op Geul
Tel: 043-4591640
Fax: 043-4592553
> Assortiment > HARDHOUT / LOOFHOUT > Afzelia

Afzelia

Leverbaar

Bekantrecht 27 mm. dik
Bekantrecht 52 mm. dikMeer info over deze houtsoort: www.AFZELIA.nl

Houtbeschrijving
De verschillende afzeliasoorten staan bekend om hun uitstekende eigenschappen, maar in de praktijk geldt doussie als de beste. Men onderscheidt de soorten aan de verschillend gekleurde inhoudsstoffen. A. bipindensis heeft gele inhoudsstoffen en A. pachyloba heeft witte inhoudsstoffen in de scheuren. Houtanatomisch zijn de verschillende soorten echter moeilijk van elkaar te onderscheiden. Afhankelijk van de groeiomstandigheden kunnen de eigenschappen van het hout enigszins varieren. Het kernhout is donkergeel tot roodbruin gekleurd. Het spint is bleekgeel en 30-50 mm breed.

Toepassing
Afzelia is, dankzij zijn uitstekende eigenschappen duurzaamheid, sterkte, bestandheid tegen chemicalien, stabiliteit en uiterlijk, geschikt voor tal van toepassingen. Het wordt gebruikt voor kozijnen, ramen, deuren, vloeren (stroken en parket), sportvloeren, wielerbanen (ook in de open lucht), binnen- en buitenbetimmering, constructiehout, dorpels, trappen, traptreden, banken (buiten en in openbare gebouwen), tuinmeubelen, sporttoestellen, wagon- en carrosseriebouw, brugdekken, scheepsdekken, sluisdeuren, vaten voor chemische producten enz. Voorts is afzelia zeer geschikt voor draai- en beeldhouwwerk.

Groeigebied
Angola, Kameroen, Gabon, Kongo, Nigeria, Ghana, Ivoorkust, Liberia, Senegal, Sudan, Centraal-Afrikaanse Republiek, Mozambique, Tanzania, Zaïre.

Bron: Houtvademecum © 2005


Afbeeldingen getoond op deze website kunnen afwijken van het origineel
HOME | BEDRIJFSINFO | ASSORTIMENT | BEWERKINGEN | TOEPASSINGEN | NIEUWS
©2009 Houthandel Lemmens | All rights Reserved